Önerilen Aramalar

İleti Yönetim Sistemi Süreleri Ertelendi

1.12.2020

Tüm Haberler
Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne (“İYS”) İlişkin Basın Açıklaması (“Basın Açıklaması”), 30.11.2020 tarihinde Ticaret Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanmış olup hizmet sağlayıcıların İleti Yönetim Sistemi’ne (“İYS”) kayıt yükümlülüğü ertelenmiştir.
Basın Açıklamasıyla beraber,
  • 150 bin adedin üzerinde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar, onay kayıtlarını 12.2020 tarihine kadar İYS’ye aktarmalıdır. Bu kayıtlar ise ticari elektronik alıcıları tarafından 15.02.2021 tarihine kadar kontrol edilerek reddetme hakkı kullanılabilecektir.
  • 150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar, onay kayıtlarını 05.2021 tarihine kadar İYS’ye aktarmalıdır. Bu kayıtlar ise ticari elektronik alıcıları tarafından 15.07.2021 tarihine kadar kontrol edilerek reddetme hakkı kullanılabilecektir.
Bilindiği üzere 4 Ocak 2020 tarihli ve 30998 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” (“Eski Değişiklik Yönetmeliği”) ile beraber, hizmet sağlayıcılara; mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak, işletmesini tanıtmak ya da kutlama, temenni gibi içerikler ile tanınırlığını artırmak amacıyla alıcıların elektronik iletişim adreslerine ses, e-posta veya SMS de dahil olmak üzere ticari elektronik ileti gönderebilmesi için 1 Haziran 2020 tarihine kadar (son kayıt tarihi 31 Mayıs 2020) İYS’ye kayıt yükümlüğü getirilmişti. Bahse konu süre ise, Ticaret Bakanlığı tarafından 3’er aylık süreler ile iki kere uzatılmıştı.

Hizmet sağlayıcıların İYS’ye kayıt süresinin uzatılmasına paralel olarak ise alıcılar tarafından, önceden verilen onaylar yukarıda belirtilen tarihlere kadar kontrol edilebilecek olup bu tarihe kadar alıcıların ret haklarını kullanmadığı takdirde hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan verilerin onaylı olduğu kabul edilecektir.

İYS sistemine yönelik detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen buraya, Basın Açıklaması’nın tam metnine ulaşmak için ise lütfen buraya tıklayınız.

Bahar Esentürk, Avukat
Diğer Haberler