Önerilen Aramalar

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına İlişkin Değerler Güncellendi

25.03.2021

Tüm Haberler
Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın (“Karar”) 2. Maddesi uyarınca 19 Şubat 2021 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonunda (“Komisyon”) beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 (bir) Avro değeri ilan edilerek fiyatlandırma değerleri güncellemiştir. Komisyon’un belirlediği yeni fiyatlandırma 20 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerlidir.
Bu kapsamda;
  • Karar’ın 2. maddesinin ikinci fıkrası ve Geçici Maddesinin birinci fıkrası uyarınca 2021 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 (bir) Avro değeri 3,8155 TL’den 4,5786 TL’ye artırılmıştır.
  • Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2. maddesinin 7. fıkrasında bahsi geçen 13,17 TL ve 6,89 TL değerleri, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2 nci maddesinin onuncu fıkrası gereği Avro değerinde yapılan değişiklik oranında artırılarak 15,80 TL ve 8,26 TL olarak güncellenmiştir. Karar’ın 2. Maddesinin 7. Fıkrasında belirlenen değerlerin güncellenmesi sonucu; depocuya satış fiyatı 15,80-TL ve altında olan fiyat korumalı ürünler, depocuya satış fiyatı 8,26-TL’nin altında olan bütün ilaçlar, reçetesiz ilaçlar, kan ürünleri, tıbbi mamalar, radyofarmasötik ürünler, enteral beslenme ürünleri, alerji ürünleri, yetim ürünler, geleneksel bitkisel tıbbi ürünler, biyobenzer ürünler, hastane ürünleri, serumlar, kamu tarafından bedeli ödenecek ilaçlar listesinde yer almayan ilaçlar ile Fiyat Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenecek olan aşılar ve halk sağlığı yönünden kritik önemi haiz ürünler için Karar hükümlerine bağlı kalınmaksızın ayrıca fiyatlandırma yapılabilecektir.
  • Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatı; mevcut depocuya satış fiyatının eski Avro değerine bölündükten sonra yeni Avro değeri ile çarpılarak hesaplanacaktır.

Karar’ın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.
Duyuru’nun tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

MORAL | KINIKOĞLU | PAMUKKALE | KÖKENEK
Aslı Kınsız, Kıdemli Avukat
Yelda Yalçın, Avukat
Işılay Işık, Stajyer Avukat

Diğer Haberler