Önerilen Aramalar
Moral | Kınıkoğlu | Pamukkale bünyesinde Yönetici Ortak olan Vefa Reşat Moral aynı zamanda Kurumsal Danışmanlık ve Birleşme ve Devralmalar Departmanı yöneticisidir. Reşat Moral’ın çalışma alanları Şirketler Hukuku, Ticaret Hukuku, Birleşme ve Devralmalar, Proje Finansmanı, Ortak Girişimler, Birleşme ve Devralmalar sonrası yaşanan uyuşmazlıklar, Kurumsal Yönetim, Birleşme ve Devralmalar sonrası konsolidasyon, Enerji Hukuku, Mevzuata Uyum ve Gayrimenkul Hukuku’na odaklanmaktadır.

Ulusal ve uluslararası şirket danışmanlıklarında derin bir tecrübeye sahip Reşat Moral, hukuki kariyerinde hatırı sayılır derecede birleşme ve devralma işleminde alıcı ve satıcı tarafta hukuki danışmanlık yürütmüştür. Aile şirketleri hakkında engin bir bilgi sahibi ve tecrübesi olan Reşat Moral Türkiye’nin önde gelen aile işletmelerine kurumsal danışmanlık, kurumsal yönetime geçiş ve aile ofisleri kapsamında hizmet sağlamaktadır. Reşat Moral ayrıca şirket yönetim kurullarında yönetim kurulu üyesi olarak aktif rol oynamaktadır.

Hizmet verdiği sektörler sayılanlarla sınırlı olmamakla birlikte ağır sanayi, bilişim ve teknoloji, deniz taşımacılığı, enerji ve doğal kaynaklar, gayrimenkul ve inşaat, havacılık ve savunma sanayi, hızlı tüketim ürünleri, inşaat, lüks tüketim ürünleri, lojistik, otomotiv, otomotiv yan sanayi, orman ürünleri, perakende, sağlık, spor ve eğlence, tekstil ve yeme-içme sektörleridir.

Reşat Moral, Chambers and Partners ve Legal 500 tarafından Şirket Danışmanlıkları, Birleşme ve Satın Almalar alanlarında Türkiye’nin önde gelen avukatları arasında gösterilmekte ve aile şirketleri hukuk danışmanlığı ve birleşme ve satın almaları konusunda uzmanlığına ayrıca değinilmektedir. Client Choice tarafından ise 2018 yılında “Türkiye’de Yılın Şirket Danışmanı Avukatı “ olarak seçilmiştir.

Reşat Moral Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2003 yılında mezun olmuş ve 2007 yılında Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Hukuku bölümünde yüksek lisans derecesini almıştır. Reşat Moral, TÜSİAD, TKYD, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği Üyesi, Ege Genç İş Adamları Derneği Üyesi, GYIAD Başkan Yardımcısı ve British Chamber of Commerce Yönetim Kurulu Üyesidir. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Müvekkillerinin Client Choice kapsamındaki geri bildirimleri için buraya tıklayınız.
Makaleler
Kurumsal Yönetim uygulamaları ve kurumsal yönetimin özümsenmesinin Şirketlerin sürdürülebilirliğine etkisi tartışmasız olmakla birlikte Şirketler nezdinde etkin uygulamalar, finansmana erişime de olumlu etki etmekte; finansmana erişim de sürdürülebilirliği dolaylı olarak desteklemektedir.
“Koronavirüs (“Covid-19”) tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken ticaret dünyasında salgının olumsuz yansımalarını en derinden hisseden alanlardan birisi olan perakende sektörü, Covid-19 sarmalında çalışanların sağlıklarını koruma, müşterilerini memnun etme ve bu zorlu dönemi minimum kayıpla atlatma amacıyla kurguladıkları planları hukuk filtresinden geçirmeye de özen göstermek durumundadır.
Son yıllarda artan ivmeli gelişimi ile perakende sektörünün lokomotifi haline gelen Alışveriş Merkezleri(“AVM”), ülkemiz ekonomisi içinde önemli bir rol oynamaktadır. Ülkemizde AVM’ler yakaladığı giriş sayısı ve harcama miktarları ile ölçümlenen büyüme oranlarıyla Avrupa sıralamalarının da üst basamaklarında yer almaktadır. Bu gelişime paralel olarak, ülkemizde Avrupa Birliği müktesebatına uyum sağlanabilmesi ve perakende sektörü ile AVM’lerin de yasal düzleminin yaratılabilmesi için özel hukuki düzenlemelere ihtiyaç duyulmuştur. Bu bağlamda öncelikle, 29.01.2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (“6585 sayılı Kanun”) ile perakende sektöründe genel hukuki bir çerçeve oluşturulmuş, ileride çıkarılacak yönetmeliklere ilişkin altyapı oluşturulmuştur.
Şirket hisselerin devrinde olduğu gibi ticari hayatın süregelen akışında gerçekleşen işlemlerde vergisel boyut oldukça önemli bir yere sahip olup ticari hayatta atılacak adımlar vergisel anlamdaki sonuçları ile değerlendirilmektedir. Şirket hisse devirlerinde ortaya çıkan kazancın vergisel sonucunu hissedar lehine çevirmek için mevzuat düzenlemeleri dikkatle incelenmeli ve atılacak adımlar buna göre belirlenmelidir.
Tüm Dünyayı ve dolayısıyla da ülkemizi de etkisi altına alan ve özellikle de perakende, lojistik, sağlık, otomotiv, tekstil gibi sektörlerin işleyişinde ve sürekliliğinde aksamalara sebep olan COVID-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında perakende sektörü gelmektedir.